Αναρτήθηκε από: antgeorge | 19 Μαρτίου, 2010

Καιρός για δράσεις

Η κίνηση Πολιτών ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ  προγραμμάτισε μέσα από τις θεματικές ομάδες μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο να δώσει σάρκα και οστά στην επιθυμία των πολλών για να αλλάξει η πόλη μας. Ερχόμαστε να παίξουμε ένα ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή τη συγκυρία που οι ποιο πολλοί μιλάνε για συγκλίσεις και αλλαγή σελίδας αλλά διακρίνεται η δυσκολία να τη δρομολογήσουν και να της δώσουν περιεχόμενο..

Η Κίνηση μας προέρχεται από ενεργούς πολίτες που συναντηθήκαμε μέσα από συλλογικότητες και κινήσεις πολιτών σε μάχες για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης. Έτσι θα συνεχίσουμε.

Οι θεματικές εκδηλώσεις που προγραμματίσαμε για τις 29 Μαρτίου (δημόσιοι χώροι) και 14 Απρίλη (Πράσινη πόλη) στις οποίες καλούμε φορείς, συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση, χρειάζονται την στήριξη όλων μας.
Θα κάνουμε και μια προσπάθεια με την συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 26 Μαρτίου να σπάσουμε το άβατο των εκδοτικών συγκροτημάτων.

Αυτό που προέχει όμως  είναι η επιτυχία της δεντροφύτευσης μέσα στο κέντρο της πόλης.

Επιλέγουμε ένα δημοτικό οικόπεδο που μένει αναξιοποίητο, σημεία στα πεζοδρόμια και παρτέρια κενά από δέντρα για να δείξουμε την αδιαφορία του Δήμου για το πράσινο, την πολιτική του για τα δημοτικά οικόπεδα αλλά και την αυθαιρεσία κατοίκων που καταστρέφουν δέντρα. Ταυτόχρονα υλοποιούμε έστω και σε μικρή κλίμακα τον τίτλο μας ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Η δράση μας θα γίνει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης 23 Μαρτίου. Αφετηρία μας είναι στις 5.30 μ.μ. στην παιδική χαρά της πλατείας Ναβαρίνου.

Συγκεντρωνόμαστε εκεί και κατευθυνόμαστε όλοι μαζί στα σημεία δράσεις. Οι φίλοι του Πρασίνου θα μας προμηθεύσουν δέντρα, χρειαζόμαστε σκαπτικά εργαλεία. Θα κυκλοφορήσει μικρή αφίσα στις γειτονιές που θα φυτεύουμε με την οποία θα καλούμε τους κατοίκους να φροντίζουν και να προστατεύουν τα νέα δέντρα. Αν προλάβουμε θα βγει και μικρό φλαιερ.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για συμμετοχή σε κάθε πολίτη σε κάθε συλλογικότητα.

Στο χέρι μας είναι να στεφθεί με επιτυχία η πρώτη μας δράση ώστε να ακολουθήσουν και άλλες.


Σχόλια

  1. Kali epitixia me tin dendrofiteusi simera paidia! para poli wraia drasi kai an kai den tha erthw exaitias douleias :(, tha sas skeftomai!!


Σχολιάστε

Kατηγορίες