Αναρτήθηκε από: antgeorge | 12 Απριλίου, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, ΩΡΑ 19.00

αίθουσα ΕΝΩΣΗΣ Συντακτών ΕΣΗΕΜΘ  – Στρατηγού ΚΑΛΛΑΡΗ  5

Η Κίνηση Πολιτών Αλλάζουμε την Πόλη, με στόχο την όσμωση ιδεών &  προτάσεων των ενεργών πολιτών για την αλλαγή στην πόλη, διοργανώνει εκδήλωση Δημόσιου Διαλόγου  «Θεσσαλονίκη – Δημόσιος Χώρος & Μετακινήσεις».

Η θεματική ενότητα που προτείνεται, αποτελεί κεντρικό πεδίο ανάπτυξης ιδεών και πρωτοβουλιών για τον προγραμματισμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση της πόλης.

Ο Δημόσιος Χώρος αποτελεί κεντρικό συστατικό στοιχείο της δομής της, είναι η βάση για την τοπική ταυτότητα, το πεδίο κοινωνικών επαφών, δημιουργίας, συναίνεσης, συλλογικής & ατομικής μνήμης. Οι μετακινήσεις δημιουργώντας τον ιστό προσέγγισης και συνειδητοποίησης του πλέγματος των δημόσιων χώρων, αποτελούν το βασικότερο εργαλείο διεκδίκησης και παγίωσης της εικόνας τους στην πόλη.

Το πάνελ κεντρικών ομιλητών περιλαμβάνει

Βίλμα Χαστάογλου Μαρτινίδη, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

Βάνα Τεντοκάλλη, Αν. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

Χρίστος Ταξιλτάρης, Καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής  ΑΠΘ

Στην εκδήλωση έχουν καλεστεί να συμμετέχουν  με εισηγήσεις οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Κινήσεων «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» «Θεσσαλονίκη Τώρα» «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Σφήνα, τα Παιδιά εν Δράσει, το ΔΙΚΤΥΟ Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη.

Συντονίζει η Αρχιτέκτων Ιστορικός Περιβάλλοντος Βιβιάννα Μεταλληνού.

Μας αφορά όλους,

Σας περιμένουμε


Σχολιάστε

Kατηγορίες