Αναρτήθηκε από: antgeorge | 15 Απριλίου, 2010

Η εκδήλωση για το δημόσιο χώρο και τις μετακινήσεις

Στη χθεσινή εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ στην ΕΣΗΕΜΘ, για το δημόσιο χώρο και τις μετακινήσεις, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μ. Λαμτζίδης, ο πρόεδρος της Π.Ε.Ε.ΒΕ  Ν. Ευθυμιάδης, η δημοτική σύμβουλος Δ. Αγκαθίδου (Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια), η διαμερισματική σύμβουλος Ε. Χοντολίδου (Πρωτοβουλία 2006), ο Κ. Γακίδης και Π. Ρακιτζής (Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας), ο Φ. Μπίμπασης υποψήφιος δήμαρχος, ο Γ. Νικολαϊδης (Φίλοι των πρασίνων). Επίσης παρευρέθηκαν αρκετά μέλη της κίνησης, φίλοι και φίλες από τα Παιδιά εν δράσει, τη SFINA και τους Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.
Οι εισηγήσεις από Βίλμα Χαστάογλου Μαρτινίδη, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ, Βάνα Τεντοκάλλη, Αν. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ και Χρίστο Ταξιλτάρη, Καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής  ΑΠΘ είχαν σημαντικό ενδιαφέρον και θα γίνει προσπάθεια να ανεβούν στο blog της κίνησης μας. Τη συζήτηση συντόνισε η Βιβιάννα Μεταλληνού.
Μπορούμε να πούμε ότι στη χθεσινή εκδήλωση δεν κάναμε βήματα στην  προσπάθεια σύγκλισης απόψεων γύρω από το θέμα μιας και οι δημοτικές παρατάξεις με την υποβαθμισμένη εκπροσώπησης τους αλλά και την απουσία εισηγήσεων (θυμίζουμε ότι είχαμε ζητήσει να τοποθετηθούν για το συγκεκριμένο θέμα με 10-15λεπτες ομιλίες) δεν βοήθησαν. Επίσης και τμήματα των εισηγήσεων κούρασαν με αποτέλεσμα αρκετοί νέοι να φύγουν νωρίτερα.
Η Κίνηση μας θα επιμείνει τουλάχιστον για μια ακόμη Θεματική εκδήλωση στις 28 Απριλίου με θέμα ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ.
Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα οργανώνουμε δράση στις λεωφορειολωρίδες στη στάση της ΧΑΝΘ.
Την Τρίτη 20 Απρίλη θα συνεδριάσει η Κίνηση για να συζητήσει τη θέση της για την επιστολή της Χρύσας Αράπογλου και τις περαιτέρω κινήσεις.


Σχολιάστε

Kατηγορίες